Jeżeli chcesz przytyć to musisz dostarczać odpowiednia ilość kalorii . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
[...] przydatne linki, do obliczenia zapotrzebowania: http://www.sfd.pl/-t276436.html Od tego co Ci wyjdzie odejmujesz na początek 300kcal i ustalasz dietę Poniżej trochę o źródłach makroskładników: http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. [...]
Witam , Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
[...] Węglowodany powinny pochodzić z produktów zbożowych: pieczywa, płatków, kasz, makaronów, a także z roślin strączkowych, warzyw, owoców i produktów mlecznych. Najlepsze źródła białka to chude mięso, drób, ryby, produkty mleczne (jogurty naturalne, kefiry), jaja i białka jaj oraz proszek proteinowy. Najzdrowsze tłuszcze jednonienasycone [...]
Chcesz budować masę to musisz jeść więcej niż potrzebuje Twój organizm do utrzymaniu funkcji życiowych . Jednak bez rygorystycznych , wymyślnych diet gdyż hestes jeszcze prawie dzieckiem . Posiłki staraj się prawidłowo zbilansować i to wystarczy .Zbilansowany posiłek, czyli taki który zawiera białko, węglowodany i tłuszcz. Źródła węglowodanów: [...]
Chcesz budować masę to musisz jeść więcej niż potrzebuje Twój organizm do utrzymaniu funkcji życiowych . Jednak bez rygorystycznych , wymyślnych diet gdyż hestes jeszcze prawie dzieckiem . Posiłki staraj się prawidłowo zbilansować i to wystarczy .Zbilansowany posiłek, czyli taki który zawiera białko, węglowodany i tłuszcz. Źródła węglowodanów: [...]
Tutaj masz wszystko w odpowiedniej kolejności . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
Zacznij od prawidłowego policzenia zapotrzebowania kalorycznego Wylicz wg wzoru który jest dokładniejszy niż kalkulatory http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego wg wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
Zacznij od początku Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
W tym wypadku jedynie redukcja Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
Wydatki mogą być różne. Jeżeli znasz tańsze źródła białka i tłuszczów to wiesz jakie zastosować. Nie ma tu znaczenia low czy high carb. Wątróbka, serca, żołądki, udka, karkówka, szynka, łopatka, boczek, jaja, nabiał, śledź to najtańsze źródła białka.
[...] więc, jeśli nawet ktoś spożył niekompletne źródło białka, to nie obniży to tempa syntezy białek jeśli w tym samym posiłku zje też pełne źródło białka. Dlatego też niepełne źródła białka należy też włączać do wyliczeń, gdyż w diecie traktowanej jako całokształt braki poszczególnych aminokwasów w poszczególnych posiłkach wyrównają się." [...]
Dzisiejszy cel był jeden, totalna miazga dla mięsni: FBW Wykroki 4x10 12,5 Wyciskanie poziom 4x10 25 (próbowałem 27,5 ale udało się zrobić porządnie technicznie 2 serie, potem musiałem przejść z powrotem na 25) Wiosło w leżeniu 4x10 22,5 (udało się dołożyć 2,5 na stronę, zacząłem wychodzić bardziej z łopatki i zmiażdżyłem plecy) Wznosy 4x10 8 - [...]
ale wtedy to będzie tego do napisania w ciul .. powiem tak biorę najwięcej ile mogę tak żeby wykonać zakres tych powtórzeń które planuję i żeby był zapas jeszcze na góra 1 powtózenie To jakaś autokorekta? Bo nie rozumiem :) Tłuste mięsa są jak najbardziej ok. Oczywiście nie codziennie, na każdy posiłek. Ale ważne żeby urozmaicać źrodła białka [...]
Wszystkie źródła białka z wyjątkiem jaj mają ok 20% białka. Źródła węglowodanów ok 70%. Kwestia wprawy. Wg mnie jest to bardzo proste. Wrzucaj do dziennika posiłków i przeliczaj.
nikt Ci diety nie rozpisze, poczytaj trochę w dziale junior https://www.sfd.pl/%23%23%23%23%23%23_Najwa%C5%BCniejsze_tematy_dla_JUNIOR_a_%21%21%21%21%21_%23%23%23%23%23%23-t834427.html w tym wieku nie potrzebujesz jakiejś szczególnej diety, ważne żebyś się zdrowo odżywiał możesz sam coś ułożyć i wkleić co stworzyłeś, a my Ci pomożemy ewentualne [...]